Over Hennessy

Hennessy is Cognac, een cognac gemaakt in Cognac, Frankrijk. Richard Hennessy werd geboren in een aristocratische familie in County Cork in 1724. Zoals vrij algemeen voor een man van zijn gestalte, verliet Hennessy Ierland naar het vasteland van Europa, waar hij vocht voor het leger van Louis XV, stichtte Hennessy in 1765 en begon de familiegeschiedenis om zeer stijlvolle mensen cognac te schenken.

Al meer dan 250 jaar maakt Hennessy unieke cognacs in het hart van de Charente-regio in Frankrijk.

Soorten cognac van Hennessy

Hennessy Very Special (V.S)

Hennessy Very Special (V.S) is een van de meest populaire cognacs ter wereld. Gerijpt in nieuwe eikenhouten vaten, is Hennessy V.S vet en geurig. Hennessy V.S biedt geroosterde en fruitige tonen, met een rijke, duidelijk gedefinieerde smaak en een gastvrije uitbundigheid.

Hennessy Black

Hennessy Black is exclusief verkrijgbaar in de Verenigde Staten en onderscheidt zich als een opvallend soepele cognac die perfect is voor cocktails. De textuur en het hogere alcoholpercentage (43%) maken het de cognac bij uitstek voor veel mixologen. Deze voorkeurskwaliteiten zijn afkomstig van het selecteren van jonge, frisse en levendige eaux-de-vies gerijpt in oude eiken vaten in Cognac, Frankrijk.

Hennessy Classivm

Hennessy Classivm combineert de kracht van eaux-de-vie met een bijzondere kruidige smaak om een nieuwe cognacstijl te vormen. Het brede spectrum van eaux-de-vie van Hennessy Classivm, die tussen de drie en twaalf jaar oud is, brengt een reeks contrasterende geneugten in deze innovatieve stijl, maar ze komen uiteindelijk in perfecte harmonie samen.

Hennessy Pure White

Alle kunst van de Master Blender komt tot uiting in deze atypische creatie die Hennessy Pure White omkleedt met een lichtgevend kleed en met geuren afkomstig van de wijnstok. Hennessy Pure White verleent een subtiel karakter aan een boeket bloemen, dankzij een blend met een dominantie van de Fins Bois.

Hennessy V.S.O.P Privilège

Deze unieke blend is de vrucht van de onzekerheden van de natuur en heeft de elementen getemd om het originele concept van cognac te creëren en te belichamen.

Hennessy Master Blender’s Selection N ° 4

De Master Blender’s Selection N ° 4 is een persoonlijke blend en een onderscheidende uitdrukking van het Hennessy-vak. Fris met een soepele elegantie, deze single-batch is met de hand geselecteerd door Master Blender Renaud Fillioux de Gironde, vrucht van zijn creativiteit.

James Hennessy

Dit is een opmerkelijke cognac die prachtige tinten amber vertoont met accenten van brons en lagen van zachte, geroosterde aroma’s biedt. Zijdeachtig, maar toch goed gestructureerd, dit drankje breidt zich uit over het gehemelte met tonen die doen denken aan bloedperzik en geroosterde amandelen, terwijl het plaats maakt voor een uitstekende afdronk. Om puur of op ijs van te genieten.

Hennessy X.O

In 1870 creëerde Maurice Hennessy Hennessy X.O voor zijn vriendenkring en introduceerde hij een nieuwe stijl van cognac. Hennessy X.O is het origineel, het emblematische icoon van het Hennessy Maison. Diep en krachtig, de eaux-de-vie van deze Hennessy X.O cognac worden gerijpt in jonge vaten en worden gekenmerkt door hun kracht en energie, maar ook door hun vermogen om door de tijd heen een grote ronding te bereiken.

Hennessy X.X.O

Hennessy X.X.O opent een nieuw tijdperk binnen de wereld van geesten, een grens die dualiteit overbrugt: een krachtige structuur ontmoet een luchtige fijnheid. De kenmerkende lange afdronk van zeldzame cognacs wordt benadrukt door een heerlijke nuance van pittige complexiteit. Het aromatische landschap varieert van plantaardig tot pittig, met tonen van bittere sinaasappel en versgeraspte nootmuskaat, zoethoutstok, gedroogd pepermuntblad en delicate kruiden.

Hennessy Paradis

De cognac Hennessy Paradis, gecreëerd door Maurice Fillioux in 1979, staat bekend om zijn wulpse en harmonieuze aroma. Het bestaat uit eaux-de-vie, die een weerspiegeling zijn van de persoonlijkheid van zo’n heerlijke cognac: soepel, licht en rond. De uitstekende weergave van koperachtige goudkleuren is een indicatie van de vele jaren dat hij in oude vaten heeft gerijpt.

Hennessy Paradis Imperial

Hennessy Paradis Imperial Cognac is het juweel uit de Hennessy-collectie. Een ongekende alliantie van leeftijd en finesse, het belichaamt het hoogtepunt van de kunst van het selecteren en de meedogenloze zoektocht naar finesse door acht generaties Master Blenders van de familie Fillioux.

De gouden tint is verrassend lichter dan die van andere oude cognacs. Dit komt door het gebruik van volwassen eikenhouten vaten, die weinig tannines bevatten, om finesse te behouden. Evenzo heeft Hennessy Paradis Imperial, ondanks de leeftijd van zijn eaux-de-vie, een lichte structuur en een absoluut delicate maar toch aanhoudende afdronk dankzij de bloemige tonen die zo puur en helder zijn als een lentedag, afgezet met een rokerig, pittig accent .

Historie

De Richard Hennessy cognac is de belichaming van 250 jaar geschiedenis, kennis en expertise van het Maison Hennessy, met een unieke mix van uitzonderlijke en zeldzame eaux-de-vie.

Hennessy | Slijterijhenkpeter | Bunschoten-Spakenburg

 – Ons Hennessy aanbod –

Hennessy X.O Limited Edition by Marc Newson 2019

249.00
Lees meer

Hennessy Paradise Imperial

2,499.00
Lees meer

Hennesy Richard Cognac

3,100.00
Lees meer